Leserbrief

„Das Randgebiet Nordalsen wurde nie vergessen“

Das Randgebiet Nordalsen wurde nie vergessen

Das Randgebiet Nordalsen wurde nie vergessen

Niels Ole Bennedsen
Norburg/Nordborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Der sozialdemokratische Stadtratspolitiker Niels Ole Bennedsen aus Norburg kann Kritik von Bürgern nicht zustimmen. Er verweist darauf, dass auf Nordalsen ist in den vergangenen Jahren sehr viel passiert ist.

At vi borgere her oppe på Nordals har ambitioner for vores område er ikke nyt. Det betyder også, at vi engang imellem føler os lidt glemt og ikke set i vores ellers dejlige storkommune.

Nordals er et geografisk yderområde i vores kommune, dette kan vi ikke ændre. Nordals er ikke et sted man bare kører igennem, her kører man til, fordi man har et ærende. Og det er det da heldigvis mange der har, ikke mindst på grund af den geografiske beliggenhed, med byen liggende midt i skov og natur.

Vi der bor her, ved at her er dejligt. Vi har hvad der skal til for at få et godt liv; arbejdspladser (store omkring os), skoler, børnepasning, bibliotek, butikker der dækker dagligdagens behov, og så ikke mindst hinanden og den dejlige natur.

Nogle mener der bør ske noget mere (hvad det så egentlig er?). Der er en oplevelse af, at Sønderborg byråd ikke tilgodeser os her oppe, men jeg må sige, at det er en forkert opfattelse.

Der er en stor velvillighed over for Nordals. Byrådet er godt klar over muligheder heroppe.

I de sidste 4 år har vi fået etableret en ny stor skov, Oksbøl skov, med flere kilometer gå-, cykel- og oplevelses sti – prøv at tage der ud i den kommende sommer, det bliver fantastisk.

Der er genetableret de 3 store søer, Oldenor, Mjels og Bundsø, med et fantastisk stisystem. Der er i hele området, i samarbejde med de mange lodsejer her oppe, en Natur Park Nordals, hvilket der kun findes 12 af i hele Danmark godkendt af Friluftsrådet - Et unikt naturområde er tilgængelig for os og vore turister.

Der er, og har været, berettiget kritik af kommunens vedligehold af vores mange stier omkring Nordborg sø, Mejls sø m.m., også dette syntes jeg er forbedret betydeligt. Det er ikke mindst sket, fordi der heldigvis igen blev etableret kommunale arbejdspladser nede på den gamle materialegården i Havnbjerg.

I byen er renoveringen og ombygningerne på TH Brorsens vej blevet smuk færdigetableret, en synliggørelse af Nordborg sø med etablering af en lille park er under opførsel, en renovering og tilbygning ved Lokal historisk arkiv igangsætte nu – og midt i byen på Storegade, har en lokal investor renoveret den gamle bygning. En renovering der forpligter alle vi andre i byen.

Den helt store satsning på Nordals er heldigvis på vej. Etablering af Nordals Ferie ressort igangsættes i år, til en pris på 2 milliarder kr. - også her med imponerende lokal initiativ fra Linak og Bitten og Mads Clausen fonden, og med en økonomisk opbakning på 100 millioner kroner fra kommunen.

Som supplement her til, har Sønderborg byråd også bevilliget, foreløbig 8 million kroner, til udviklingstiltag her oppe - en plan med tiltag som Udviklingsforum Nordals fremlægger i denne måned. Planen indeholder tiltag her og nu og tiltag på lidt længere sigt - jeg glæder mig meget til at se planen.

Det er min klare overbevisning, at byrådet er klar med yderligere midler i de kommende år, for at understøtte de ambitioner vi alle har, for en opblomstring af Nordals - vi er på det kommunale landkort.

Så der sker noget på Nordals, og her til skal så tillægges alt det vi borgere her oppe hver især kan bidrage med, ikke mindst personlig optimisme og opbakning til vores skønne område.

Som der står i vores forretninger her oppe: ”tak fordi du handlede ved os i dag, så er vi her også i morgen”

Niels Ole Bennedsen, Bækgade 2, 6430 Nordborg

Mehr lesen

Leserbrief

Gerhard Bertelsen
„Mehr Ausbildungen nach Sonderburg“

Leserbrief

Dänische Kulturvereine und -organisationen
„Åbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Panik bei Venstre und DF?“

Leserbrief

Nicky und Manfred Koch Vogt
„Mobning af ansatte accepteres i den tyske børnehave“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Åbenhed varer længst kære socialdemokrater“

Wort zum Sonntag

Pastorin Sabine Hofmeister
Sabine Hofmeister
„Das Wort zum Sonntag, 9. Mai 2021“