Leserbrief

„Flittig og dygtig kollega vælger at „gå fra borde““

Flittig og dygtig kollega vælger at „gå fra borde“

Flittig og dygtig kollega vælger at „gå fra borde“

Flemming Nielsen
Ekensund/Egernsund
Zuletzt aktualisiert um:

Flemming Nielsen ehrt in seinem Brief die Arbeit von Redakteurin Ruth Nielsen, die den Nordschleswiger verlässt.

„Ruth Nielsen geht von Bord“. Under denne overskrift i en annonce i „Der Nordschleswiger“ stod at læse, at avisens lokalredaktør i Sønderborg stopper efter 30 år. Det sker med udgangen af oktober. Hovedpersonen selv har på det bestemteste frabedt sig taler, når avisen siger „Tschüss“ til hende ved en afskedsreception. Men når hun frabeder sig det talte ord, må jeg jo tage til takke med det skrevne.
Som ansat på Radio Syd i en årrække lærte jeg Ruth Nielsen at kende som en respekteret, dygtig – og flittig kollega. Jeg har selv været lokalredaktør i en årrække og ved, hvad det kræver. Og som flittig læser af DN kan jeg bevidne, at den nu snart forhenværende lokalredaktør aldrig har ligget på den lade side. Ellers kunne hun umuligt have fyldt så mange spalter - naturligvis bistået af dygtige kolleger.
Ruth Nielsen er ikke kun en arbejdshest. Hun er vedholdende og kritisk og lidt den gammeldags type, der ikke uden videre accepterer, hvad magt-havere og andre kilder fortæller hende. At hun også har andre kompetencer end at fylde spalter med kvalitetsstof, udnyttede jeg flere gange på Radio Syd. Dels i et program, hvor hun var den eneste Gesprächspartner, dels i udsendelser, hvor hun medvirkede sammen med to-tre andre.
Trist for DN, at en af jeres dygtige medarbejdere har valgt at slå en streg i sandet. Men i stedet for at få panderynker, kan I jo glæde jer over, at en med-arbejder i SÅ mange år har leveret en SÅ flot indsats. Til glæde ikke blot for „æ Minderheit“, men også for mange af os i „æ Mehrheitsbevölkerung“.

Flemming Nielsen,
Møllegården 20,
Ekensund/Egernsund

Mehr lesen

Leserbrief

Bianca Auras Prill
„Schade, dass René als Chef einfach gekündigt wurde“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Grænsen skal åbnes for mindretallene“

Leserbrief

Sofie Knauer
„Eine sehr traurige Entscheidung“

Leserbrief

Flemming Nielsen
„Ingen ære at kæmpe som tysk soldat under 2. Verdenskrig“

Leserbrief

Charlotte Belinda Dyhrberg
„Kærester adskilt af grænserne“

Leitartikel

Helge Möller
Helge Möller Journalist
„Aufarbeitung ist sinnvoll “