Leserbrief

„En historieløs sammenligning“

En historieløs sammenligning

En historieløs sammenligning

Jon Krongaard
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Der Vizebürgermeister von Hadersleben, Jon Krongaard, teilt in einem Leserbrief seine Meinung mit.

Borgmesteren fra Aabenraa har påkaldt sig landsdækkende opmærksomhed, efter sin sammenligning mellem håndtryk og nazisme - og det er sandelig ikke så mærkeligt.

Anledningen til denne vanvittige præference er de lovbestemte grundlovsceremonier, som afholdes af de enkelte kommuner, hvor hensigten er at fejre nye statsborgere. I forbindelse med ceremonien trykker en repræsentant fra kommunen, som udgangspunkt borgmesteren, og den nye statsborger hinanden i hånden - en symbolsk og betydningsfuld handling, som man ser magen til ved andre lejligheder.

For det er tradition og kutyme i Danmark, og mange andre steder i Vesten, at trykke hinanden i hånden. Fodboldspillere hilser på hinanden inden kampen går i gang. Mange skolelærere giver hånd til elever om morgenen. Ved præmieoverrækkelser, samt ved velkomst- og afsked, og ved stort set alle repræsentative handlinger, - eksemplerne står i kø i hobetal.

Selv ikke, hvis borgmesteren i Aabenraa oprigtig mener, at det er upassende at afslutte ceremonien med et håndtryk, så er sammenligningen med nazisme urimelig, usmagelig og historieløs. Nazisterne diskriminerende lovgivning, undertrykkelse og mord på millioner af jøder kan ikke sammenlignes - og bør ikke sammenlignes.

Hvis man som ny statsborger ikke vil udvise sin taknemmelig over den store gave man har fået af det danske samfund med et håndtryk, og af religiøse årsager ikke vil gennemføre denne handling, - ja, så har man, set med mine øjne, slet ikke fortjent den hæder det er at blive dansk statsborger.

Jon Krongaard
Thurøvej 89, 6100 Haderslev
Viceborgmester (DF)

Mehr lesen

Leserbrief

Gisela Margarete Seffel
„Wie geschaffen für den Berg“

Leserbrief

Elisabeth Petersen
„Knivsberg-Entlassung: Wieso, weshalb, warum?“

Leserbrief

Bent Tvede Andersen
„Grenzöffnung sinnvoll?“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Helge i Kolding leder efter Harro Hallmann“

Leitartikel

Volker Heesch
Volker Heesch Hauptredaktion
„Realistische Eisenbahnpolitik nötig“

Leitartikel

Gwyn Nissen
Gwyn Nissen Chefredakteur
„A- und B-Kinder“