Leserbrief

„Kommunal hjælpepakke“

Kommunal hjælpepakke

Kommunal hjælpepakke

Henrik Rønnow
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Der Vize-Bürgermeister der Kommune Hadersleben, Henrik Rønnow, macht sich Gedanken, wie die Kommune Hadersleben das lokale Wirtschaftsleben bestmöglich durch die Corona-Krise steuern sollte.

Vi har en regering, ja et samlet Folketing, der i fællesskab tager ansvar i disse Coronatider. Som lokalpolitikere må vi også vise ansvar og være klar til at træffe de rette, ansvarlige beslutninger, til gavn for borgere, foreninger og erhvervsliv.
Senest har Regeringen sammen med KL vedtaget en hjælpepakke målrettet kommunerne, og dermed anvist kommunerne en række effektive handlemuligheder. Nogle af anbefalingerne har vi allerede fulgt. Økonomiudvalget har besluttet at indføre straksbetaling for varer og ydelser, ligesom vedligeholdelsesarbejde blev fremskyndet.
Men vi må og skal gøre mere end det. For der er arbejdspladser på spil. Detailhandlen er presset, det samme gælder mange produktionsvirksomheder, og heller ikke håndværkerne ser ud til at gå fri.Vi må handle, men vi må gøre det intelligent således, at vi først og fremmest hjælper der, hvor krisen rammer hårdest.
Vi må i tæt dialog med Haderslev Erhvervsråd få afdækket, hvordan vi bedst hjælper erhvervslivet, og hvordan vi bedst sikrer arbejdspladserne.
Men har vi råd til at hjælpe? Ja, vi har ikke råd til at lade være.Ethvert tab af arbejdspladser eller af virksomheder koster. Derfor må vi gå langt for at holde hånden under dem. Vi må være klar til at søge del i den lånepulje, som Regeringen og KL har lanceret til formålet. Renteudgiften er stort set lig nul.
Det handler om at investere i erhvervslivet, og det handler om at redde arbejdspladser. For gør vi ikke det, kommer det til at koste kommunen dyrt.
Henrik Rønnow, Gruppeformand for den Socialdemokratiske byrådsgruppe,
Søvejen 9, Vedbøl, 6500 Vojens
Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Havvind til 14 millioner husstande !“