Leserbrief

„Sommersted Plejehjem endnu en gang“

Sommersted Plejehjem endnu en gang

Sommersted Plejehjem endnu en gang

Hans Egon Lorenzen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Der Vorsitzende des Seniorenrates der Kommune Hadersleben plädiert im Kielwasser der wiederholten Kritik am Pflegeheim in Sommerstedt für zeitnahes Krisenmanagement.

Som formand for Seniorrådet i Haderslev blev jeg sidst på sommeren 2020 involveret i forholdene på plejehjemmene i Haderslev Kommune. Her samledes interessen sig især om Sommersted Plejehjem.

8.9.20 havde Seniorrådet et møde, med Voksenudvalget, hvor de modtagne klager blev drøftet. På det efterfølgende møde i Voksenudvalget blev der foreslået en række tiltag på plejehjemsområdet bl.a. ændret tilsyn, bedre uddannelse m.m. Alt i alt noget der kunne betragtes som en anekendelse af, at noget skulle gøres på området.

Efterfølgende har JydskeVestkysten foreløbig taget to af sagerne op i ”stor opsætning”.

Plejehjemmet i Sommersted afviser kategorisk enhver form for fejl, og da det er et privat plejehjem er kommunens muligheder for indgriben teoretisk ganske vanskelige.

Det må være klart for de fleste, at så bastante klager ikke kommer af ingenting. Derfor bør der gøres noget.

Der er nu politisk forslag om en kulegravning. En kulegravning vil koste tid og penge og i den tid hviler usikkerheden over både plejehjem og medarbejdere. Især medarbejderne. Herudover vil en kulegravning kun skabe tabere.

Enhver arbejdsplads har sin egen kultur (måden vi gør ting på her på stedet). En kultur kan lide skade over en periode, hvis den ikke bliver rettet lidt. Om det er det, der er tale om, skal jeg ikke kloge mig på. Men jeg finder, at den indsats, der skal bruges på en kulegravning med fordel kunne ændres til en fremtidig indsats på uddannelses- og ledelsesområdet på Sommersted Plejehjem. Og kulturen, hvis det er nødvendigt.

Så mit „råd” til Haderslev Kommune er ingen kulegravning, men krisehjælp til plejehjemmet i en fart. Sagerne er startet længe før sommeren 2020.

Formand for Seniorrådet
Hans Egon Lorenzen
6500 Vojens

Mehr lesen

Leserbrief

Valborg Friedrichsen
„Om troværdighed og ordentlighed“

Leserbrief

Børge Koch
„En drøm om et endnu stærkere nært sundhedsvæsen“

Leserbrief

Mads Skau
„Er Mads Skau en troværdig leder for Venstre?“

Leserbrief

Børge Koch
„Fælles kamp mod ensomhed“