Leserbrief

„Operation gelungen – Patient tot“

Operation gelungen – Patient tot

Operation gelungen – Patient tot

Bent Iversen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Der frühere Kommunalratsabgeordnete Bent Iversen von den Volkssozialisten (SF) kritisiert die Privatisierungspolitik der bürgerlichen Parteien auf das Schärfste: Um Kosten einzusparen, zerstörten diese das Fundament der Wohlfahrtsgesellschaft.

Operationen var en succes, men patienten døde desværre. Sådan må man formode, at det borgerlige flertal i kommunalbestyrelsen vil påstå, når vi taler om udliciteringen af Hiort Lorenzen Plejecentret.

To gange valgte det borgerlige flertal imod SFs, Enhedslistens og socialdemokratiets stemmer, at udlicitere plejecentret. Begrundelsen var, at man ville se om man kunne få bedre kvalitet for de samme penge. Ved anden udbudsrunde havde den første leverandør fået nok. De bød ikke igen på opgaven. Så fik en ny chancen. Dermed gik kvaliteten fra dårlig til værre. Kvalitetsrapporter har gennem årene vist, at de private leverandører ikke kunne levere samme kvalitet som kommunens egne plejecentre. Samtidig var medarbejdertilfredsheden den dårligste blandt alle plejecentre med deraf følgende medarbejderflugt.

Konklusionen må være, at skal en udlicitering lykkes, så skal der afsættes flere penge til den private leverandør – ellers er de ikke konkurrencedygtig over for det tilsvarende kommunale tilbud.

Nu vælger det borgerlige flertal at lukke plejecentret med den begrundelse, at der ingen søgning er til centret, og der er mangel på medarbejdere. Et ellers velfungerende kommunalt plejecenter blev på under 10 år smadret af et borgerligt udliciteringseksperiment. I sandhed en vellykket operation, der endte med, at den raske patient afgik ved døden.

Tør man spørge det borgerlige flertal: Hvem skal være den næste patient?

Bent Iversen
Fhv. byrådsmedlem (SF)
Hansborggade 2, st.
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Signe Knappe & Fællesgruppen
„Kom nu ud af busken, Rønnow!“