Leserbrief

„Miljøet tabte! Så Enhedslisten er gået“

Miljøet tabte! Så Enhedslisten er gået

Miljøet tabte! Så Enhedslisten er gået

Svend Brandt
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Stadtratspolitiker Svend Brandt von der Einheitsliste erläutert, warum seine Partei als einzige den Haushaltsvergleich nicht unterschrieben hat.

Der har de seneste dage været budgetforhandlinger om Haderslev kommunes budget for 2021 – 2024.

Flertallet tænker ikke på miljøet og tænker kortsigtet.

Der er flere udfordringer i budgettet. Den helt store knast i sidste omgang blev miljøet i Lillebælt og Haderslev Fjord. I hele forhandlingsprocessen har der været afsat 2 mio. kroner til bedre miljø i fjord og bælt, stigende til 4 mio. De stod også i den aftale som Socialdemokraterne troede de havde fået hjem sent torsdag.
Fredag morgen blev Enhedslisten præsenteret for, at de var væk, fjernet af den borgerlige fællesgruppe. I løbet af formiddagen kom der 700.000 tilbage. Den borgerlige fællesgruppe stod så stærkt på, at miljøet i Lillebælt og Fjorden ikke skulle prioriteres, at de hellere ville drysse penge ud til andre ting. Og der er drysset mange penge ud i årets budget, så vi må forudse, at der kommer besparelser i løbet af 1-2 år igen.

Den anden store knast, hvor Enhedslisten ikke var tilfreds, var at folkeskolen skal spare ca. 8.5. mio. kroner fra 2022 og fremad. En tidligere investering, som ikke har sparet penge, men alligevel skal pengene fortsat skæres. Det giver usikkerhed i skoleåret 2021/2022 og frem, men det ville man ikke løse. Man løser kun problemet for budget 2021, hvilket for Enhedslisten ikke er nok.

Gennemgående har der været et godt udgangspunkt for et bredt budgetforlig for hele byrådet, men forhandlingsmetoden og udfaldet bevirkede, at vi måtte stå af.

Generelt har borgmesteren lyttet, men ikke taget et eneste punkt til efterretning, som Enhedslisten har foreslået. End ikke de sidste 1,3 mio. til miljøet, som var det sidste tilbud flertallet fik. Kulturen har været at snakke med Socialdemokraterne og efter nogle reduktioner i det blå bagland, fik vi alle et ”take it, or leave it!”
Enhedslisten stod af, da der ikke er brugt ekstra penge til miljøet i et godt år. Vi kunne ikke få vores eneste krav opfyldt for at gå med. De blå stod fast på „take it or leave it” – og vi gik!

Enhedslisten Haderslev
Svend Brandt

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“