Leserbrief

„Kurz vor der Wahl kaum Visionen mit Substanz“

Kurz vor der Wahl kaum Visionen mit Substanz

Kurz vor der Wahl kaum Visionen mit Substanz

Leif Storgaard Pedersen
Hoptrup
Zuletzt aktualisiert um:
Leif Storgaard Pedersen aus Hoptrup kandidiert für SF. Foto: Pressefoto

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Als politischer Newcomer und Kandidat für die Volkssozialisten (SF) fragt sich Leif Storgaard Pedersen aus Hoptrup, wann die wirklich wichtigen Fragen im Wahlkampf gestellt werden – und nicht nur gefällige Allgemeinplätze als politische Visionen verkauft werden.

Med under 4 måneder til kommunalvalg kan borgerne i Haderslev Kommune nu igen se frem til en stormflod af tryksager og online „synes godt om” anmodninger. Alt sammen fra kandidater med overordnede mål, som ingen kan være uenige i og som har oprettet personlige sider på sociale medier for at vise, at de nu officielt er politikere. Den tilbagevendende popularitetskonkurrence, som vi kender den.

Som førstegangskandidat i dette spil, er jeg forskrækket over, hvor mange udmeldinger, der mangler konkret substans og som ingen kan være uenige i. Ja, det er godt med flere vilde blomster, et attraktivt erhvervsmiljø og tilstrækkeligt med parkeringspladser. Men det er emner, som er harmløse for kandidaterne og som ikke indebærer berøring med kommunalt klemte borgere.

Anderledes trægt går det med udmeldinger om social/handicapområdet, skolerne, ældreområdet, beskæftigelsesindsatsen og borgerinddragelse. På trods af, at disse områder rummer de måske største udfordringer kommunen har.

Hvordan får vi KONKRET sikret værdighed og nærhed i ældreplejen? Hvordan sikrer vi, at familier og frontmedarbejdere KONKRET får styring og opbakning til at skabe mening for de børn og unge, som er i mistrivsel? Hvordan sikrer vi KONKRET, at familier på social- og handicapområdet mødes både med retssikkerhed og tillid? Hvordan vil man KONKRET blive bedre til at inddrage borgerne i projekter om grøn omstilling?

Borgerne har brug for at vide „hvordan” og ikke blot „at” man vil gøre noget.

Borgerne i Haderslev kommune, og især de mest trængte, har brug for, at politikerne tør udfordre og ikke har blind tiltro til kommunens nuværende praksis. Og at politikerne ikke opsluges af krig mod hinanden, men i stedet søger konstruktiv dialog. Politisk ledelse med indsigt og evne til at lytte til dem, som kommunen er til for, nemlig borgerne.

Alle stiller vel op til valg for at forbedre forholdene i vores fantastiske kommune. Ingen stiller vel op blot for taburettens skyld?

Leif Storgaard Pedersen,
kandidat for SF,
Selbjerg 4,
Hoptrup

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“