Leserbrief

„Ein Humanist, Musiker, Poet und Kunstfreund wird 80“

Ein Humanist, Musiker, Poet und Kunstfreund wird 80

Ein Humanist, Musiker, Poet und Kunstfreund wird 80

Hans Vilhelm Bang
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Am 27. Dezember wird eine zentrale Persönlichkeit der Domstadt, Joakim Heramb Christensen, Christiansfeldvej, 80 Jahre.

Den 27.december fylder en central figur på Haderslev Katedralskole 80 år. Det er cand.mag. i musik og latin, Joakim Heramb Christensen, Christiansfeldvej.
Han blev født på Frederiksberg, men blev ansat i 1968 på Katedralskolen og adjunkt der i 1970.

Bortset fra, at hans undervisning i musik og latin var en øjenåbner for mange elever, blev der også tid til at opsætte og instruere en lang række kendte musicals gennem årerne, i begyndelsen stod han næsten alene om indsatsen, men senere kom der flere lærere og flere fag, bl.a. drama og billedkunst, som det faldt naturligt at inddrage. Det blev flotte og gennemarbejde oplevelser.

Der er altid forskellige meninger og mennesker, men det synes som om Heramb Christensen blev betragtet som en utrættelig central ildsjæl i alt hvad han præsterede på skolen.
Som underviser og i andre sammenhænge, kunne han bruges sine poetiske evner, sine evner som musiker og evnerne til at kunne formidle såvel klassisk som nutidig musik.

I de senere år har han arbejde med Pentakoret, undervist privat i solosang og andre sangsammenhænge. Han er stadig til stor inspiration for de mennesker der møder ham. Hans interesse for kunst og særlig faderens grafiske værker har givet ham et stort indblik i kunstnerisk virke, hvilket han også var i den meget kunstnerisk heftige periode i 1974-1984, hvor Haderslev blev „hjemsøgt” af de fremmeste kunstnere i riget, såsom Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard og Richard Winther.

For kunsten er for Joakim Heramb Christensen noget vigtigt, der går på tværs, så såvel litteratur, som levende billeder har hans interesse, i mange år besøgte han sammen med kollega Margit Clausen Den store Internationale Filmfestival i Berlin i februar.

Det meste af sin tid bruges i Haderslev og omegn, men ofte går turen til steder i Danmark hvor hans store kreds af venner befinder sig og hvor Heramb må være en skattet gæst. Gæstfri er han selv, er ofte midtpunkt for hyggelige komsammener af forskellige mennesker og hvor kultur i bredeste forstand diskuteres. En beskeden person og en sand humanist fylder 80 og derfor et stort tillykke med dagen.

På egen og andres vegne

Hans Vilhelm Bang
Mariegade 13, 6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“