Leserbrief

„Plejehjemsbeboere skal behandles med værdighed “

Plejehjemsbeboere skal behandles med værdighed

Plejehjemsbeboere skal behandles med værdighed

Jan Køpke Christensen
Loit/Løjt
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Leserbrief-Schreiber Jan Køpke Christensen (Neue Bürgerliche) hält es für ein Unding, dass ein Apenrader Pflegeheim nicht mehr Angehörigen die Übernachtung im Haus gestattet aus Gründen der Wettbewerbsverzerrung. Er hat sich diesbezüglich auch an das zuständige Ministerium gewandt.

Der er hverken langt mellem handling og ord, eller Aabenraa og ministerens bord. Den lokalkendte Tove Stensbjerg og andre plejehjemsbeboere får nu problemer med at få overnattende gæster på det ældrecenter, hvor hun bor.

Det bliver kaldt konkurrenceforvridende virksomhed, og er et hensyn til hoteller og lignende. Jeg synes det er et misforstået hensyn – de konkrete borgeres interesse er altid vigtigst.

Efter en samtale med borgmesteren i Aabenraa, som jeg forstyrrede i sin ferie, men alligevel tog telefonen med det samme, har jeg valgt at sende sagen til Christiansborg. Sagen er for vigtig, til ikke at modtage opmærksomhed. Både lokalt og personligt, for Tove Stensbjerg og andre borgere påvirkes af sagen.

Efter Coronatidens nedlukninger, trænger vi alle til familiens og andres samvær, og det bør være muligt – og nemt – for alle at tilbringe tid med familien og andre nære. Og principielt, at misforståede hensyn til erhvervslivet skal stå i vejen for borgernes familietid og samvær. Særligt for de udsatte borgere, som ikke har så nemt ved det som vi andre.

Borgerlighed er ikke blot økonomiske interesser. Tværtimod. Borgerlig betyder at forstå vores nation og samfund på tværs af mange generationer, også dem som ikke lever længere eller ikke er født endnu. Generationerne før os, som har bygget samfundet op, eksempelvis Tove Stensbjerg, som har givet så mange mennesker så meget og betalt deres skatter, har ret til en helt særlig respekt.

Økonomi er vigtigt, men intet er vigtigere end generationerne før os og generationerne efter os. Det er dém, som gør os til hvem vi er. Økonomi er et middel, ikke et mål i sig selv. Et middel til at skabe et godt samfund, som vi kan være stolte af. Vi har gjort det godt, også i Aabenraa Kommune, men jeg ville nu være mere stolt af, hvad vi har skabt, hvis Tove og andre kunne få deres nære på besøg.

Jan Køpke Christensen
Spidskandidat til Aabenraa byråd
og Folketingskandidat i Sydjyllands Storkreds
for Nye Borgerlige
Løjt Storegade 19,
Løjt Kirkeby

Mehr lesen

Leserbrief

Mogens Poulsen
„Anne Sofie og politikere i Aabenraa Kommune“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Til kamp for dobbeltspor og miljø“

Leserbrief

Hanne Priess Larsen, Seniorrat Apenrade
„Miraklernes tid er forbi!“

Leserbrief

Katharina Kley/Thore Naujeck
„Lasst die Jugend mitentscheiden!“