Leserbrief

„Er der brug for en pumpestation til 54 millioner kroner?“

Er der brug for en pumpestation til 54 millioner kroner?

Er der brug for en pumpestation til 54 millioner kroner?

Gunnar Pedersen, Aabenraa
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:
Gunnar Pedersen, Apenrade Foto: Karin Riggelsen

Diesen Artikel vorlesen lassen.

In seinem Leserbrief stellt sich der Apenrader Gunnar Pedersen die Frage, ob es bei den heutigen technischen Errungenschaften überhaupt noch notwendig ist, ein 54 Millionen Kronen teures Schöpf- und Sperrwerk mit integriertem Vermittlungscenter zu bauen, um sich vor Hochwasser zu schützen. Er hätte einen anderen Verwendungszweck anzubieten.

Byrådsmedlem Chr. Panbo havde et interessant indlæg i „JydskeVestkysten“ med spørgsmålet: Er der brug for en pumpestation ved Mølleåen til 54 mio. kroner?

Jeg synes det er et interessant og vigtigt spørgsmål: Aabenraa er jo kendt med højvande. Både på grund af regnvand og på grund storm i fjord og bælt.

Vi kender de gamle fotos af vand i gaderne og med druknede kreaturer på havnen. Vi kender højvandsmærker på Toldboden fra 1872, hvor vandet stod 3,32 meter over daglig vande.

Så har vi nu en klimadebat, som bl. a handler om risiko for stigninger i vandstande i havene. Og fulgt op af en debat om hvordan vi undgår eventuelle klimaskader.

Debatten er i gang både på verdens- og landsplan. Her drejer det sig bare om milliarder. Der kan den være svær at overse og forholde sig til.

Den debat er nu kommet til Aabenraa: Og er den kommet ned på et plan, hvor alle kan være med. Derfor synes jeg det er flot af Chr. Panbo at lægge op til debat:

Vil vi bruge 54 mio. kr. på at undgå skader, som det måske koster et langt mindre beløb at udbedre?

Jeg synes „vi“ skal tage det med ro. Vi har nu langt bedre vejrudsigter og varslingssystemer end tidligere. Og vi har bedre redskaber til at hindre de værste skader.

Men skulle der være behov for at bruge nogle millioner ved fjorden, så brug halvdelen af pengene til at udvikle et attraktivt helårs søbad ud for Kallemosen!

Gunnar Pedersen
Slotsgade 18b
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Kunstsammler Christian Panbo
Hanns Peter Blume
„Besuch im Kunstmuseum mit Christian Panbo“

Leserbrief

Meinung
Gunnar Pedersen
„Søfartsmuseet skal da ligge ved vandet! “

Leserbrief

Meinung
Aabenraa Byhistorisk Forening
„Igangsætning af planlægning for et nyt hotel og boliger ved Flensborgvej“

Leserbeitrag

Meinung
Peter Blume
„Photovoltaik-Anlagen: Warum nicht mit Mehrfachnutzung?“

Leserbrief

Thomas Andresen
„Prestigeprojekt eller klimasikring“